Arcada Beauty & Nature

   
     06-20538691
paula@arcada.nl

Klik & Bel Direct

Neutrale Mango Butter

12.5049.50

Mango Butter

Mango boter is een basisbestanddeel van uitzonderlijke kwaliteit voor producten voor lichaamsverzorging en recepten voor het maken van zeep

Voor tips en ideeën om dit basisproduct te gebruiken in recepten met essentiële oliën, kun je terecht op mijn website Transformerende Aromatherapie
Wissen

Beschrijving

Mango Butter

Beschrijving: Mango-boter wordt koud geperst en weergegeven in de zaadkern van de mangoboom. Deze zeer gewaardeerde boter is een basisbestanddeel van uitzonderlijke kwaliteit voor producten voor lichaamsverzorging en recepten voor het maken van zeep. Mango Butter heeft gunstige hydraterende eigenschappen en voegt een luxueus verzachtend gevoel toe aan producten, terwijl het ook fungeert als een mild glijmiddel voor de huid. Het is qua kleur en structuur vergelijkbaar met cacaoboter en is een grote bron van essentiële vetzuren. Het is een ideaal ingrediënt om te gebruiken in de huidverzorging en zonnebrand voorbereiding en een super vetteringsmiddel in zeep. Mango Butter heeft wondgenezing kwaliteiten en wordt gebruikt als een toepassing voor ulceraties, fissuren van de lippen, handen en schrale huid etc; en in wonden en zweren die ontstoken zijn. Chemisch is het voornamelijk samengesteld uit glyceriden van oleïne- en stearinezuren.

Gebruik: Gewoonlijk gebruikt in lotions, body butters, balsems, zeep, scheerschuim, haarverzorgingsproducten en lippenbalsems.

Huidtype: Alle huidtypen, vooral droge huid of huid die lijdt aan eczeem of dermatitis

Land van herkomst: Italië

Producttype: 100% pure boter

Aanbevolen gebruik: het is in olie oplosbaar (niet in water) en wordt meestal opgenomen via de oliefase bij het bereiden van emulsies. Het heeft geen bekende onverenigbaarheden.

Opslag: het moet op een koele, donkere plaats worden bewaard en heeft een houdbaarheid tot 12 maanden na opening wanneer het op de juiste manier wordt bewaard.

Belangrijke opmerking: alleen voor uitwendig gebruik. Houd weg van kinderen en ogen. De verstrekte informatie is alleen voor educatieve doeleinden. Het uiterlijk van deze boter kan van batch tot batch licht variëren vanwege de natuurlijke ingrediënten die in dit product aanwezig zijn.

Op mijn website Transformerende Aromatherapie vind je onder meer recepten voor het mengen van basisproducten met essentiële oliën.
Kijk ook eens naar het recept om je eigen basiscrème samen te stellen: deze kan dienen als basis voor je eigen unieke gezichtscrème, huidcrème of nachtcrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader