Arcada Beauty & Nature

   
     06-20538691
paula@arcada.nl

Klik & Bel Direct

Neutrale Cacao Butter

12.5049.50

Neutrale Cacao Butter

Een uitstekende vochtinbrenger voor de huid. De zachte textuur en zoete geur van cacaoboter maken het een populair ingrediënt in cosmetica en huidverzorgingsproducten.

Voor tips en ideeën om dit basisproduct te gebruiken in recepten met essentiële oliën, kun je terecht op mijn website Transformerende Aromatherapie
Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

Neutrale Cacao Butter

Beschrijving: Cacaoboter is het natuurlijk crèmekleurig plantaardig vet dat wordt geëxtraheerd uit cacaobonen tijdens het scheiden van het poeder en de drank van de boon. Cacaoboter is een van de bekendste stabiele vetten. Het bevat natuurlijke antioxidanten die ranzigheid voorkomen en een lange houdbaarheid hebben. Een uitstekende vochtinbrenger voor de huid. De zachte textuur en zoete geur van cacaoboter maken het een populair ingrediënt in cosmetica en huidverzorgingsproducten. Er wordt wel gezegd dat het zonnebrand verzacht en het uiterlijk van littekens en striae doet vervagen, hoewel de effectiviteit onbekend is. Deze Cacaoboter wordt geproduceerd zonder agressieve chemicaliën, is op geen enkele manier behandeld en behoudt daarom alle natuurlijke helende eigenschappen. Het wordt ook redelijk verhandeld met de lokale producenten.
 
Gebruik: meestal gebruikt in lotion bars, lippenbalsems, body butters en soaps.
 
Huidtypes: Droge, rijpe of beschadigde huid.
 
Land van herkomst: Ghana
 
Producttype: 100% pure boter
 
Aanbevolen gebruik: het is in olie oplosbaar (niet in water) en wordt meestal opgenomen via de oliefase bij het bereiden van emulsies. Het heeft geen bekende onverenigbaarheden.
 
Opslag: het moet op een koele, donkere plaats worden bewaard en heeft een houdbaarheid tot 24 maanden na opening wanneer het op de juiste manier wordt bewaard. Sommige schattingen stellen het tussen 2 en 5 jaar onder de juiste omstandigheden.

Op mijn website Transformerende Aromatherapie vind je onder meer recepten voor het mengen van basisproducten met essentiële oliën.
Kijk ook eens naar het recept om je eigen basiscrème samen te stellen: deze kan dienen als basis voor je eigen unieke gezichtscrème, huidcrème of nachtcrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader