Arcada Beauty & Nature

   
     06-20538691
paula@arcada.nl

Klik & Bel Direct

Basis-olie: Rozebottelolie

32.50190.00

Rozenbottel basisolie
Botanische naam: Rosa Canina
Extractiemethode: koud geperst

Prijzen voor hoeveelheden groter dan 1 liter op aanvraag.

Voor tips en ideeën om dit basisproduct te gebruiken in recepten met essentiële oliën, kun je terecht op mijn website Transformerende Aromatherapie
Wissen

Beschrijving

Rozenbottel basisolie

Botanische naam: Rosa Canina
Extractiemethode: koud geperst

Beschrijving: Rozenbottelolie is extreem rijk aan essentiële vetzuren en staat erom bekend droge, geïrriteerde, verweerde huid te behandelen. Het is ook geschikt voor de behandeling van brandwonden, littekens en striae. Let op: Rozenbottelolie kan acne verergeren.

Kleur: donkerrood

Aromatische omschrijving: rozenbottel heeft weinig van de geurkenmerken van de meeste basisoliën

Algemeen gebruik: Rozenbottelolie wordt steeds populairder bij massagetherapeuten vanwege de helende werking op haar en huid, hoewel het meestal verdund gebruikt wordt (10% aanbevolen). Het is ook geschikt voor cosmetica en productie.

Consistentie: typisch en kenmerkend voor basisoliën.

Absorptie: rozenbottel wordt goed opgenomen door de huid, maar kan wat plakkerigheid achterlaten als het op de huid wordt gebruikt.

Houdbaarheid: rozenbottelolie blijft vrij lang goed; de olie blijft minimaal 6 maanden tot 1 jaar houdbaar, mits bewaard onder de juiste omstandigheden (koel, niet in direct zonlicht). Koeling na opening wordt aanbevolen.
 
Let op: in hoge concentraties kan rozenbottelolie acne verergeren.

Op mijn website Transformerende Aromatherapie vind je onder meer recepten voor het mengen van basisproducten met essentiële oliën.
Kijk ook eens naar het recept om je eigen basiscrème samen te stellen: deze kan dienen als basis voor je eigen unieke gezichtscrème, huidcrème of nachtcrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader