Arcada Beauty & Nature

   
     06-20538691
paula@arcada.nl

Klik & Bel Direct

Basis-olie: Neem-zaadolie

9.9540.00

Neem-zaadolie basisolie
Botanische naam: Melia Azadirachta
Plantendeel: zaden
Extractiemethode: Koud persen van de zaden
Herkomst: India

Prijzen voor hoeveelheden groter dan 1 liter op aanvraag.

Voor tips en ideeën om dit basisproduct te gebruiken in recepten met essentiële oliën, kun je terecht op mijn website Transformerende Aromatherapie
Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Neem-zaadolie basisolie

Botanische naam: Melia Azadirachta
Plantendeel: zaden
Extractiemethode: Koud persen van de zaden
Land van herkomst: India

Beschrijving: Neem is een middelgrote tot grote boom die wordt gekenmerkt door zijn korte rechte stam, gegroefde donkerbruine tot grijze schors en dichte afgeronde kronen van geveerde bladeren. Neem wordt wijd geplant en genaturaliseerd in semi-aride gebieden in Azië en Afrika. Neem is een evergreen van de tropen en subtropen. Het behoort tot de familie Meliaccae en is een neef van de Chinaberry. Met een uitgebreid en diep wortelgestel, kan de winterharde Neem weelderig groeien, zelfs in marginale en uitgeloogde gronden, en floreert tot een hoogte van 1500m. De bloemen van Neem zijn vruchtbaar tussen februari en mei. De honingzoete witte bloemen, gevonden in trossen, zijn een goede bron van nectar voor bijen. Neemfruit bestaat uit groene steenvruchten die goudgeel worden tijdens het rijpen in de maanden juni, juli en augustus, in India. De korrels bevatten voor ongeveer 45% olie. Het termiet-resistente Neem-hout wordt gebruikt als bouwmateriaal en voor het maken van meubels en landbouwwerktuigen. De schors levert tannine en gom op. De oranje getinte kauwgom wordt gebruikt als kleurstof in textiel en in traditionele medicijnen.

Kleur: bruin

Algemeen gebruik: wetenschappelijk onderzoek heeft bevestigd dat Neem-zaadolie niet-toxisch is voor zoogdieren en zeer effectief antiseptisch, antischimmel, antibacterieel, antiviraal, dermatologisch en tandheelkundig agens kan zijn. Het wordt ook alom geprezen als een natuurlijk insectenwerend middel. Deze olie wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Indiase geneeskunde om te helpen bij het genezen van actuele huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, huiduitslag, brandwonden en acne. Het is rijk aan vetzuren en glyceriden en biedt samen met zijn helende eigenschappen een uitstekende natuurlijke hydraterende basis voor huidverzorgingsformules.

Consistentie: visceus

Opmerking: basis

Kracht van Aroma: Medium

Mengt goed met: Literatuur over het mengen van Neemolie is moeilijk te verkrijgen. Desalniettemin zijn er vage verwijzingen naar het goed mengen met Lavendel (alle soorten), Clarysage, Rosemarijn (alle soorten), Pine (alle soorten), Cananga, Geranium (alle soorten), Marjolein (alle soorten) en specerijenoliën – vooral kruidnagel en nootmuskaat.

Aromatische geur: Neem olie heeft een rijke, aardachtige, ‘groen’- muffe geur.

Geschiedenis: De neemboom stamt oorspronkelijk uit India en wordt nu met succes verbouwd in Noord-Australië. De oliën en droge extracten van de plant worden al duizenden jaren in Ayurvedische geneesmiddelen gebruikt en zijn vereerd in India vanwege hun medicinale en helende eigenschappen, vooral bij chronische huidaandoeningen.
 
Belangrijke opmerking: bovenstaande informatie wordt slechts verstrekt voor educatieve doeleinden: raadpleeg bij twijfel altijd eerst een terzake deskundige of een arts.

Op mijn website Transformerende Aromatherapie vind je onder meer recepten voor het mengen van basisproducten met essentiële oliën.
Kijk ook eens naar het recept om je eigen basiscrème samen te stellen: deze kan dienen als basis voor je eigen unieke gezichtscrème, huidcrème of nachtcrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader