Arcada Beauty & Nature

   
     06-20538691
paula@arcada.nl

Klik & Bel Direct

Basis-olie: Macadamia-olie

9.9545.00

Macadamia basisolie
Botanische naam: Macadamia Integrifolia
Extractiemethode: koude pers

Prijzen voor hoeveelheden groter dan 1 liter op aanvraag.

Voor tips en ideeën om dit basisproduct te gebruiken in recepten met essentiële oliën, kun je terecht op mijn website Transformerende Aromatherapie
Wissen

Beschrijving

Macadamia basisolie

Botanische naam: Macadamia Integrifolia
Extractiemethode: koude pers

Beschrijving: Macadamia-olie is een fantastische regeneratieve olie. Het bevat veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren, bevat palmitoleïnezuur (bevordert de jonge, zachte huid) en omega 3 en omega 6-vetzuren. Het is met succes gebruikt om littekens en zonnebrand te genezen en wordt als zeer veilig beschouwd met gebruik in gezichts- en babyproducten.

Kleur: bijna helder – lichtgeel

Aromatische omschrijving: Macadamia heeft weinig van de geurkenmerken van de meeste basisoliën

Gebruik: Macadamia is populair in cosmetische productie en kan in combinatie met andere basisoliën worden gebruikt in zowel massage- als aromatherapie.

Consistentie: Dikker dikker dan typische basisoliën.

Absorptie: Macadamia laat een vettig gevoel achter op de huid

Houdbaarheid: Macadamia-olie blijft vrij lang goed; de olie blijft minimaal 6 maanden tot 1 jaar houdbaar, mits bewaard onder de juiste omstandigheden (koel, niet in direct zonlicht). Koeling na opening wordt aanbevolen.

Let op: Moet worden vermeden door personen met notenallergieën.

Belangrijke opmerking: bovenstaande informatie wordt slechts verstrekt voor educatieve doeleinden: raadpleeg bij twijfel altijd eerst een terzake deskundige of een arts.

Op mijn website Transformerende Aromatherapie vind je onder meer recepten voor het mengen van basisproducten met essentiële oliën.
Kijk ook eens naar het recept om je eigen basiscrème samen te stellen: deze kan dienen als basis voor je eigen unieke gezichtscrème, huidcrème of nachtcrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader