Arcada Beauty & Nature

   
     06-20538691
paula@arcada.nl

Klik & Bel Direct

Basis-olie: Groene Koffie-olie

45.00324.00

Groene koffie Koudgeperste olie
Botanische naam: Coffea Arabica
Land van herkomst: Brazilië

Prijzen voor hoeveelheden groter dan 1 liter op aanvraag.

Voor tips en ideeën om dit basisproduct te gebruiken in recepten met essentiële oliën, kun je terecht op mijn website Transformerende Aromatherapie
Wissen

Beschrijving

Groene koffie Koudgeperste olie

Botanische naam: Coffea Arabica
Land van herkomst: Brazilië
Extractiemethode: koud geperst

Groene koffie-olie wordt geëxtraheerd door koude persing van groene koffiebonen. Door de hoge concentratie aan essentiële vetzuren, sterolen en vitamine E is het een krachtige antioxidant die bescherming kan bieden tegen huidbeschadiging, zoals de vorming van zonnebrandcellen en afbraak van DNA. Het kan ook helpen bij de preventie van de ontwikkeling van huidziektes met en zonder huidveroudering.

Koffieplanten komen oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Zuid-Amerika, Azië en Afrika. De plant is een kleine struik die meestal 3-4 meter hoog wordt. De zaden van de koffieplant worden gewoonlijk bonen genoemd. Het roosteren van koffiebonen verandert de chemische en aromatische samenstelling van de bonen.

Gebruik: Groene koffie-olie is rijk aan fytosterolen die een uitstekende vochtretentie, snelle opname door de huid en goede hechting in cosmetische toepassingen bevorderen. Het heeft ook een uitzonderlijk hoge concentratie van essentiële vetzuren.

Geschikt voor de volgende persoonlijke verzorgingstoepassingen:

  • volwassen en ouder wordende droge huid,
  • gebarsten huid,
  • eczeem,
  • psoriasis en andere huidaandoeningen,
  • droog, broos en beschadigd haar,
  • lipverzorging
Op mijn website Transformerende Aromatherapie vind je onder meer recepten voor het mengen van basisproducten met essentiële oliën.
Kijk ook eens naar het recept om je eigen basiscrème samen te stellen: deze kan dienen als basis voor je eigen unieke gezichtscrème, huidcrème of nachtcrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader