Arcada Beauty & Nature

   
     06-20538691
paula@arcada.nl

Klik & Bel Direct

Basilicum, de geestelijke ruitenwisser…

Basilicum de geestelijke ruitenwisser… hoe bedoel ik dat? Het is simpelweg mijn ervaring nadat ik het vaak gebruikt heb.
Heb je ook weleens een basilicumplantje gekocht? En snoof je dan onderweg constant de heerlijke natuurlijke geur op? Ik herken dat helemaal! En meestal heb ik dan direct zin om dit kruid in de keuken te gebruiken. Vaak weet ik dan ook meteen welk soort gerecht op dat moment bij mij past.

Foto van een basilicumplantje

Basilicum of Koningskruid. Bron: Flickr. Fotograaf: Christoph Zurnieden

Nu zit ik natuurlijk ‘in de olie’. Misschien vind je het vreemd dat ik basilicum zo in een mengsel met oliën gebruik, maar dus niet. Het geeft voor mij namelijk vaak aan dat er iets in de spijsvertering opgelost moet worden. Wanneer ik technisch naar de essentiële olie van basilicum kijk, is dit een olie die werkt op een betere vertering van veel soorten zware voeding.
Gevoelsmatig werkt dit bij mij ook zo door op geestelijk niveau. Mijn ervaring is dat dit bij anderen ook op geestelijk niveau kan doorwerken. Volgens Wikipedia is de naam basilicum terug te voeren op het Oudgrieks, waar ‘Basileus‘ koning betekent. De alternatieve naam in het Nederlands is dan ook Koningskruid.
In India wordt basilicum traditioneel gebruikt als supplement tegen stress, astma en diabetes mellitus.

Zelf heb ik in de loop der tijd toch gemerkt dat in combinatie met andere essentiële oliën de basilicum daar net die pit aan geeft die het mengsel op dat moment nodig heeft. Ik geef als voorbeeld citroen, gember, lemongrass en basilicum: een wonderlijk lekker mengsel dat een frisse, pittige en toch verwarmende kracht geeft. Je kunt dit mengsel gebruiken in bad, of als bodymilk of crème. Maar je kunt er ook je kamer een totaal andere verrassende geur mee geven.
Kortom: laat je ook eens inspireren door de olie van een simpel plantje als Basilicum.

Hoe je dat doet, vertel ik onder meer in mijn workshops, waarover je op mijn website meer informatie over kunt vinden: arcada.nl/overzicht-workshops/.

Kun je niet zolang wachten, bel me dan! Mijn nummer is 06-20538691.

Artikelen met label

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga op koopjesjacht in onze geheel vernieuwde webshop

Bij een bestelling van €50 of meer krijg je van ons een kleine attentie cadeau!

Sluiten

preloader