Arcada Beauty & Nature

   
     010-4193212 | 06-20538691
paula@arcada.nl

Tap To Call

Arcada – Essentiële oliën, Bach Bloesem remedies, halfedelstenen, voedingsadvies   arrow

Veel mensen kennen mij als olie-freak. Ik behandel inmiddels al zo’n dertig jaar mensen met essentiële oliën om allerlei zwakke punten in hun lichaam te verhelpen. Ik geef dus grif toe dat ik een echte olie-freak ben!
Toch is dat beeld niet compleet. Want het is maar zelden dat ik voor behandelingen of bij advies alleen maar essentiële oliën gebruik of het gebruik ervan adviseer.

Een holistische benadering

Het woord ‘holisme‘ is afgeleid van het Griekse woord holon, dat ‘geheel’ betekent. Wikipedia omschrijft holisme als: “… het idee dat de eigenschappen van een systeem (fysiek, biologisch, technisch, chemisch, economisch, enz.) niet kunnen worden verklaard door de som van alleen zijn componenten te nemen“.
Pentagram, Holisme

Voor mij is holisme daarom meer een levensovertuiging. Die is geworteld in de overtuiging dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is.

Heel specifiek geldt dat voor mij dus ook bij essentiële oliën, Bach bloesem remedies, halfedelstenen en voeding. Of het nu gaat om advies over lichamelijke ongemakken of over de behandeling ervan, ik probeer altijd te kijken naar het grotere geheel. En dan kan het gebeuren dat mijn advies geheel indruist tegen alles wat je – vaak zeer rationeel – als waarheid hebt aangenomen. Maar het kan ook gebeuren dat een behandeling je zo goed helpt – tegen beter ‘weten’ in – dat je verder zoekt en meer wilt weten.

Daarom geef ik tegenwoordig ook – en met veel plezier – workshops over essentiële oliën, Bach bloesem, halfedelstenen, pendelen en gezonde voeding. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en ze versterken elkaar.
Vaak verras ik mensen met mijn workshops, maar ik zet ze altijd aan het denken!
workshops bachbloesem essentieleolien halfedelstenen

Een overzicht van de workshops vind je op de website onder ‘Workshops en Cursussen‘.

Essentiële oliën zijn geweldig! Toen ik ze ontdekte ging er een wereld voor mij open. In mijn blogartikel ‘Essentiële Oliën: ik houd ervan!‘ kun je lezen waarom. In het kort:
Essentiële oliën zijn onttrokken aan planten
Aan essentiële oliën zijn geen kunstmatige stoffen toegevoegd (vandaar de benaming ‘essentieel’) en ze zijn dus 100% natuurlijk
Je kunt essentiële oliën gebruiken voor een veelvoud aan ongemakken, zoals bijvoorbeeld slechte nachtrust, hooikoorts, een druk (vol) hoofd, bij een hormonale dis-balans of om de longen te versterken.

Maar hoe goed essentiële oliën ook lichamelijke ongemakken kunnen helpen oplossen of verminderen, het is altijd verstandig om daar meerdere behandelvormen bij te betrekken. Dat doe ik – natuurlijk! – altijd in overleg.

Bach bloesem wordt gebruikt om een eigenschap in jezelf, die je wilt proberen te veranderen, ook daadwerkelijk om te vormen. Bach bloesem remedies kunnen je dus de kracht geven om bewust bepaalde elementen in je leven waar je last van hebt of niet tevreden mee bent aan te pakken en te veranderen. Ik zeg altijd “Door de Bach-bloesemtherapie ben ik gaan praten“. Ook daar heb ik al een blogartikel over geschreven.
Een van de dingen waar Bach bloesem je mee kan helpen is om makkelijker ‘nee’ te zeggen tegen bepaalde situaties of tegen anderen in bepaalde situaties.

Ook halfedelstenen kunnen je in specifieke situaties ondersteunen. Soms willen mensen om uiteenlopende redenen geen Bach bloesem gebruiken. Soms is het gewoon makkelijker om halfedelstenen te gebruiken dan Bach bloesem. En in weer andere situaties kunnen halfedelstenen en Bach bloesem elkaars werking versterken of aanvullen.

Op zich zijn deze drie niet heilig, noch op zichzelf, noch samen. Want daarnaast is het voor een een gezond en prettig leven natuurlijk belangrijk om je lichaam zo gezond mogelijk te houden, zodat je je er prettig in voelt.

De juiste voeding is daarvoor heel belangrijk. Zelf merk ik sinds een aantal maanden, dat gezonde voeding niet alleen goed is om je lichaam op het juiste gewicht te brengen en te houden, maar dat je je er uiteindelijk ook een stuk prettiger door gaat voelen. Zo eet ik geen brood meer (ook geen spelt brood), geen nachtschades (zoals aardappelen, paprika of tomaten) en meer groenten en eieren.
Dat ‘dieet’ voelt niet als een dieet. Je kunt er namelijk ruim mee variëren en er zijn prachtige kookboeken te krijgen waar heerlijke recepten in staan met alleen maar gezonde ingrediënten. Zo kan ik je de boeken ‘Koken zonder pakjes’ en ‘Proef je roots‘ van Annette ter Heijden bijvoorbeeld van harte aanbevelen.
Die gezonde voeding vul ik aan met producten als de Aloë Vera (onder meer verkrijgbaar in vloeibare vorm en in allerlei smaken, maar ook in tandpasta, shampoo of vloeibare zeep) en met bijenpollen en visolie. Ook deze producten, van het merk Forever Living Products, kan ik leveren als onderdeel van het totale – holistische! – advies voor een fijn leven met een lichaam dat fit en gezond is.
workshops pendelen voeding huidverzorging

Om het belang van gezonde voeding te onderstrepen, werk ik al weer een tijdje samen met Annette ter Heijden (de auteur van de kookboeken die ik hierboven noemde). Samen organiseren wij workshops over gezonde voeding. En omdat het belangrijk is dat iedereen daar over kennis kan opdoen, zijn die workshops gratis. Je betaalt alleen 5 Euro voor koffie of thee. Op mijn website vind je een overzicht van die voedingsworkshops.

Onlosmakelijk: Holistisch

Zo zijn voor mij dus essentiële oliën, Bach bloesem, halfedelstenen en gezonde voeding onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze versterken elkaar. Dit inzicht maakt dat ik al deze aspecten overweeg in behandelingen en bij adviezen. Ik gebruik dus niet altijd alle vier de aspecten, maar zal een ongemak dat iemand ervaart wel vanuit deze holistische visie benaderen.

Wil je hier over van gedachten wisselen, maak dan een afspraak met Paula de Bruin via telefoonnummer 06 – 205 386 91.
Op onze pagina met evenementen op Facebook vind je alle data, details en het laatste nieuws over onze veelzijdige workshops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *